Bo på sägensomspunna Hotel Ærø

Charmig hamnidyll i Danmark

Hotel Ærø ligger inbäddad av doften av salt hav och tjära, mitt på hamnen i Svendborg på Fyn. Här får du utsikten från frukostbuffén över aktiviteterna på den historiska hamnen där både de gamla träskeppen och färjan till Ærø lägger till - ett helt unikt och ovanligt stämningsfullt boende med alla pärlorna runt det sydfynska öhavet framför dina fötter. I korsvirkeskvarteret bakom hotellet ligger butiker, caféer och autentiska danska värdshus längs de kullstensbelagda gränderna, här kan du uppleva en magisk tidlöshet som andas oförstörd, dansk köpstadsidyll. Och det på endast tre timmars köravstånd från exempelvis Malmö (197 km).

Om väggarna kunde tala på Hotel Ærø skulle de berätta historier från de sju världshaven: Hotellet grundlades år 1860 då Svendborg stod på toppen av sin glansperiod som hamnstad och snabbt blev hotellet en samlingsplats för de nyrika, lokala skeppsredarna. Sägnerna frodades, bland annat den om Sixten Sparre och Elvira Madigan som år 1889 bodde på tornrummet här på Hotel Ærø strax innan de på tragiskt vis ändade sina liv på Tåsinge på grund av sin olyckliga kärlek.

Idag ser värdinnan Ellen och resten av personalen på Hotel Ærø till att bevara stämningen och myterna på bästa möjliga vis med en personlig och hjärtlig atmosfär, här känner man sig både som hemma och äter gott. Här finns det danska klassiker på menyn, prova till exempel Restaurant Ærøs omelett och pariserbiff. Smaken av Sydfyn har blivit ett varumärke som borgar för kvalitet och här kan du hitta specialiteter som öl från Ærø, glass från Skarø och äppelmust från Langeland. På det lokala Kulinariska Velkomstcenter kan du till och med få tips på lokala choklad-, öl- och vinvägar i området.

I priset ingår:  ​3 nätters övernattning inkl. frukostbuffé, en 3-rätters middag och Hotel Ærøs berömda omelett till lunch på andra dagen. Ditt pris: 2399 kr/pers. 
 

Ditt erbjudande: 150 kr rabatt per person
 

Information & bokning

Boka och läs mer här
Erbjudandena gäller på utvalda vistelser och rabatten är avdragen från priset som visas. 
Om du kommer bort från de utvalda erbjudandena kan du alltid skriva reskoden KORTKLUBB i reskodfältet överst till vänster på webbshoppen. På det viset kan du alltid hitta tillbaka till din semester med rabatt.

Vill du ha hjälp med att boka?
Ring till Happydays kundservice på telefon 020-79 33 84
Kom ihåg att ange koden: KORTKLUBB
Telefonerna är öppna på vardagar kl. 9.00-17.00 samt helger och röda dagar kl. 10.00-14.00.

Med förbehåll för utsålda datum och tryckfel.

Nyhetsbrev

Var först med de senaste erbjudandena