Kreativum

Välkommen till Kreativum Science Center i Karlshamn - ett perfekt besöksmål för hela familjen, året runt. Upptäck, upplev och ha roligt tillsammans i ett fantastiskt hus fyllt med upptäckarglädje och aha-upplevelser. På Kreativum hittar du över 170 upptäckarstationer på deras 3268 kvadratmeter. 

Upptäck och var nyfiken
Är du nyfiken på att testa dina sinnen? Du kan testa din precision och prova att rita dig igenom den spegelvända labyrinten – inte så lätt som man kan tro! Testa deras fakirstolar med en massa spikar att sitta på. Läskigt, men det gör inte ont. Besök deras nya rymdutställning som öppnade hösten 2019. Där kan du se hur stjärnhimlen ser ut på norra och södra halvklotet. Du kan lära dig hur stjärnbilderna ser ut och hur de förhåller sig till varandra. 

Testa din reaktionsförmåga. Hur många stavar kan du fånga? Eller varför inte mäta din reaktion i reaktionsmätaren? Utmana någon och se vem som är snabbast! Upplev hur det känns att krocka i 7 km/h. Du kan också testa på hur det är att gå på plankan, fast i en virtuell verklighet. Tävla mot varandra i målvaktsspelet - vem kan fånga flest bollar? I vårt stora vattenland med inspiration från Blekinges kust kan du köra radiostyrda båtar, lotsbåtar och större lastfartyg. 

Upplev Kreativums utomhuspark
Om du besöker Kreativum under sommarhalvåret, är Kreapark öppet. Ha roligt tillsammans i deras utomhuspark, beläget på en grönskande ö och halvö i Mieån på baksidan av Kreativum. Här finns fontäner som du kan springa in i och en flotte som du med hjälp av ett rep kan dra dig fram genom vattnet. Det finns även en tunnel där du kan krypa över vattnet. Klura över Arkimedes skruv, testa din balans i inte-röra-marken-banan eller prova på att gunga med en kompis i resonansgungan och upptäck hur ni båda påverkar varandras fart.

Det första du möts av är ett Viggenplan som du kan provsitta, du kan också ta del av flera olika energistationer. Solens kraft, olika färgers förmåga att ta åt sig solstrålarna och vattenkraft kan du experimentera med. Vill du hellre blåsa såpbubblor går det bra! Båten Pelle är en perfekt plats för picknick, eller glasspaus.

För att hinna ta sig tid att upptäcka allt roligt på Kreativum, är en rekommendation att avsätta minst 4 timmar, men helst en heldag.
 

Ditt erbjudande: 20% rabatt på entrépriset

 

Information

Läs mer om Kreativum här

För att nyttja erbjudandet gör så här:
Visa upp ditt Betal- & Kreditkort Mastercard i entrékassan på Kreativum, och få 20 % på entrépriset. Ordinarie entrépris är 125 kronor, barn över 6 år har fri entré. Ett sällskap på maximalt 10 personer, kan ta del av erbjudandet. Är du osäker på om du har rätt kort, se här: https://www.kortklubb.se/om_kortklubben. Erbjudandet gäller endast för dig som har något av Sparbankernas Kort. Erbjudandet gäller t.o.m. 2020-12-31. 
 

Nyhetsbrev

Var först med de senaste erbjudandena